Activitats


El dissabte 7 d’octubre de 2017, el PRBB fa la jornada de portes obertes de 10 del matí fins les 7 del vespre. Els científics i tot el personal del PRBB dedicaran el dia, de forma totalment voluntària, a explicar el que fan, com ho fan i on ho fan. Jugareu amb la ciència, es faran xerrades sobre els projectes on estan treballant, us ensenyaran els laboratoris i els equips que fan servir, hi haurà tallers, experiments i activitats, i per acabar la jornada hi haurà un cafè científic. Tot de forma gratuïta i per tota la família.



XVII Exporecerca Jove és una mostra de treballs de recerca que acull la participació de joves de 12 a 30 anys. Els objectius principals que es volen aconseguir són afavorir la recerca entre els joves, potenciar l’intercanvi d’experiències i coneixement i potenciar la participació en aquesta i altres fires i congressos d’àmbit nacional i internacional. La temàtica de les recerques exposades és totalment lliure i els participants mostren els resultats de les seves investigacions en estands habilitats a aquest efecte.
Del 17 al 19 de març 2016 es pot visitar, al Campus de La Salle-URL






El dissabte 18d'octubre de 2014, de 10:30 a 14:30, al Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), a Santa Coloma de Gramenet, tindrà lloc ExpAliments 2014, una festa amb múltiples activitats al voltant de l’alimentació, la nutrició, la salut i els aliments, en un entorn saludable d’activitat física. El tema principal d’aquesta edició és Alimentació i cohesió territorial.

Programa ExpAliments 2014






14ª edició dels dissabtes de Física, xerrades sobre diferents camps de la física que es celebra des del 8 de febrer fins al 8 de març de 2014
Per participar t'has d'inscriure.






Ciència al Nadal és una activitat organitzada per l'Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) el 19 de desembre de 2013, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), a les 17h, oberta a tothom. Consisteix en dues xerrades:
1/ Fronteres de la manipulació genètica humana, a càrrec d’Àngel Raya (investigador ICREA a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya, IBEC)
2/ Un cervell molt plàstic: transformacions corporals en realitat virtual, a càrrec de Mavi Sánchez (investigadora ICREA a l'Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, IDIBAPS)



Revolució: fronteres del coneixement és un cicle de conferències de divulgació científica, dirigit al públic en general, interessat en disciplines tan diverses com la biologia, la filosofia, la psicologia i l'economia. Persones curioses que es preguntin com sorgeix una nova espècie, perquè hi ha tanta diversitat o fins a quin punt les decisions vénen determinades pels nostres gens. Comencen el 15 d’octubre de 2013 i us heu d'inscriure


Diumenge 13 d'octubre de 2013 , l'associació Pendulum, organitza una jornada de portes obertes amb dos Pícnics Científics , “Foc i metalls” de 10h a 13h i a la tarda “Pedres, plantes i bèsties del Montseny” de 15h a 18h i aprofitarem per fer proves i experiments. És una jornada familiar, per passar el dia al mig dels boscos del Montseny, per gaudir dels nostres tallers experimentals i per xerrar de ciència amb tot de gent interessant. La inscripció és gratuïta. Cal reserva prèvia.


Divendres 27 de setembre de 2013 , CosmoCaixa organitza la nit de la recerca , “on podreu conèixer i parlar amb excel•lents científics, descobrir perquè floquet de neu era blanc, gaudir de titelles, fer experiments amb ADN, jugar dins una piscina de boles, participar en debats oberts a tots els públics i moltes altres activitats. Les activitats estan dissenyades per aprendre temes científics de forma entretinguda i divertida. A més, aquells estudiants que busquin idees o vulguin contactar amb científics de cara a fer el treball de recerca de batxillerat, poden aprofitar l’ocasió.


«Fes Recerca» és un cicle de tallers d’experiments dirigit a la comunitat educativa i al públic en general (edat recomanada: més grans de 12 anys).
Durant els tallers, els participants poden experimentar què és fer investigació i apropar-se a la recerca que es desenvolupa actualment al Parc Científic Barcelona (PCB) i a la Universitat de Barcelona (UB).
Es tracta d'una activitat dinamitzada pels propis investigadors que porten part del seu laboratori al taller per fer partícip al públic de la seva recerca diària. A més de dirigir el taller, ofereixen prèviament una presentació de la seva recerca.


En motiu de la celebració del Dia Mundial de la Immunologia 2013, la Societat Catalana d’Immunologia i BIOcomuniCA’T amb el suport de la Fundació Claror i Gaudí Comerç llancen una iniciativa per al Dia mundial de la Immunologia 2013.
Vine a l’avinguda Gaudí el dia 28 d’abril de 2013. Aprendràs la importància que té el nostre sistema immunitari en el nostre dia a dia i coneixeràs com funcionen els mecanismes bàsics de defensa del nostre cos. Tindràs l’ocasió de conèixer els últims avenços en la investigació bàsica i clínica sobre les malalties immunològiques que es duen a terme a Barcelona. I podràs interaccionar directament amb els investigadors que duen a terme aquesta recerca. Podràs conèixer de primera mà les principals malalties del sistema immunitari i entrar en contacte amb diverses associacions de pacients.
Aquell dia immunòlegs, metges, investigadors, entitats privades i diferents institucions i associacions relacionades amb la salut estarem en contacte amb directe amb els ciutadans a través d’un gran ventall d’activitats que es duran a terme durant tot el dia a l’Avinguda Gaudí de Barcelona, al costat de la Sagrada Família.


"Recerca en directe” és una exposició de recerca actual que té per objectiu contribuir a la millora de la cultura científica de la nostra societat obrint al públic la recerca que es desenvolupa actualment a Barcelona i fent arribar a la població els trets característics del mètode científic per mitjà dels mateixos investigadors.
Organitzada pel Parc Científic de Barcelona en coordinació amb la Fundació Catalunya - La Pedrera, la Fira «Recerca en directe» pretén comunicar la recerca barcelonina de manera coordinada exhibint projectes de recerca de diferents centres i instituts d’R+D de la ciutat.
Es tracta d’una bona oportunitat perquè els estudiants i el públic en general puguin conversar amb els investigadors i resoldre enigmes científics mitjançant l’experimentació amb els instruments de laboratori amb què es duen a terme els projectes de recerca més actuals i punters i d’àmbits molt diversos.
L'exposició es pot visitar els dies 23, 24 i 25 d'abril de 2013, a La Pedrera.

No hay comentarios:

Publicar un comentario